Pelto NFC


NFC-tunnisteiden ja puhelimen yhdistäminen nopeuttaa ja helpottaa maatilojen tiedonhallintaa.

Pelto NFC -ohjelma on WellWorks Oy:n ja pohjalaisten viljelijöiden yhdessä kehittämä, viljelyprosesseihin liittyvän tiedon helppokäyttöinen työkalu. Pelto NFC helpottaa dokumentointia ja vapauttaa aikaa itse viljelytoimenpiteisiin. Sinun ei tarvitse enää etsiä ja muistella, mihin tieto tuli kirjattua ja samaa tietoa voi hyödyntää eri tarkoituksiin, esimerkiksi työaikakirjanpitoon tai satotasojen seuraamiseen.

Tartu tilaisuuteen ja ota käyttöösi arkea
helpottava työkalu – PELTO NFC!

Katso miten Pelto NFC toimii käytännössä:

    Mitä hyötyä Pelto NFC -järjestelmästä on viljelijälle?

1. Pelto NFC säästää aikaa – paljon!

 • Saat peltotyömerkinnät parissa sekunnissa talteen ja sähköiseen muotoon omalla älypuhelimellasi – sormennäpäytyksellä!
 • Voit unohtaa epäselvät kynämerkinnät, sotkuiset lohkokortit ja helposti katoavat muistilaput

2. Helpotat seurantaa ja suunnittelua

 • Saat käyttöösi todellisen ja tarkan tiedon kasvulohkokohtaisesti tehdyistä viljelytoimenpiteistä ja tuotetusta sadosta.
 • Voit suunnitella ja seurata todellisen tiedon pohjalta toimintaasi
 • Valmiiksi sähköisessä muodossa olevat tiedot helpottavat raportoinnissa ja suunnittelussa.

3. Tiedot ovat aina ajan tasalla

 • Pelto NFC:n avulla saat ajantasaisen varastokirjanpidon! Pystyt parillla sormenhipaisulla näkemään rehu-, vilja- ja tarvikevarastojen tilanteet tai tarkistaa milloin sato on säilötty ja milloin se voidaan ottaa käyttöön.

4. Viestintä helpottuu

 • Pelto NFC:ssä on viestitoiminto jonka avulla kaikki tilan työntekijät voivat lähettää ja vastaanottaa keskenään helposti työohjeita, neuvoja tai vaikkapa havainnollistavia valokuvia. Kaikki viestit säilyvät järjestelmässä, joten voit käyttää ja palata niihin tarvittaessa uudestaan.

5. Tiedot ovat siirrettävissä

 • Saat tiedot halutessasi esim. Exceliin

    Näin ajatus Pelto NFC:n kehittämisestä syntyi:

”On sekä tilan, että viljelijän resurssien suurta haaskausta, jos samojen viljelytietojen kirjaaminen joudutaan tekemään moneen kertaan.”

 • Näin meille sanoi eräs viljelijä joulukuussa Jalasjärvellä Vuorelan tilan lypsykarjapihatossa pidetyssä maatilayrittäjien tilaisuudessa. Saimme maatilayrittäjiltä selkeät näkemykset ja toiveet siitä, miten älypuhelimia pitäisi pystyä hyödyntämään myös maatilan töissä.
 • Otimme haasteen vastaan: Selvitimme tarkemmin miten maatiloilla toimitaan ja kehitimme kevään aikana yhteistyössä viljelijöiden kanssa työkaluksi Pelto NFC:n, joka on nyt valmis kaikkien käyttöönotettavaksi!

    Kysymyksiä ja vastauksia

Mitä ”NFC” -kirjainyhdistelmä tarkoittaa?

 • NFC (Near Field Communication) on lyhyen kantaman langaton teknologia, joka hyödyntää RFID-tekniikkaa (Radio Frequency Identification).
 • NFC-tekniikka perustuu sähkömagneettiseen induktioon kahden laitteen välillä. Toinen laite (esim. NFC-toiminnolla varustettu älypuhelin tai tabletti-tietokone) toimii lukijana tai kirjoittajana ja toinen (laite tai NFC-tagi) tunnisteena. Laitteiden välille syntyy yhteys, kun laitteet tuodaan muutaman senttimetrin päähän tai ne koskettavat toisiaan.
 • NFC on helppokäyttöinen ja turvallinen tekniikka, jota käytetään mm. lähimaksamisessa.
 • WellWorks on toiminut edelläkävijänä kehittämällä vuosien varrella useita NFC-tekniikkaan perustuvia, arkea helpottavia tuotteita eri toimialoille.

Millaisissa laitteissa Pelto NFC toimii?

 • Et tarvitse mitään ”spesiaalipuhelinta” tai tablettia ohjelman käyttämiseen. Pelto NFC toimii hyvin jopa kolme vuotta vanhoissa Android laitteissa, joissa on NFC – ominaisuus.

Mistä tiedän onko puhelimessani NFC- ominaisuus?

 • Parhaiten saat selville tarkistamalla puhelimesi ominaisuudet: Katso puhelimesi ”Asetukset” tai ”Settings” kuvakkeen kautta onko siellä ilmoitettu NFC:n liittyviä asetuksia tai toimintoja. Voit myös tarkistaa asian kirjoittamalla esim. Googleen puhelimesi merkki ja malli. Jos et löydä vastausta, voit myös soittaa meille, niin me selvitämme asian puolestasi!

Osaanko minä käyttää tätä työkalua?

 • Pelto NFC:n kehittämisessä ovat olleet alusta alkaen viljelijät, joilla on ollut selkeä näkemys siitä, miten ohjelman pitää toimia. Siinä ei ole yhtäkään tarpeetona tai ylimääräistä toimintoa. Ohjelman käyttäminen on helppoa, sillä käyttöliittymän ja toimintojen selkeyteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Käytössäsi on myös selkeät ohjevideot.

Onko ohjelman asentaminen vaikeaa?

 • Onnistut varmasti asennuksessa ja käyttöönotossa. Saat selkeät, vaihe vaiheelta kerrotut ja kuvin esitetyt ohjeet. Tarvittaessa neuvomme sinua puhelimessa ohjelmiston asennuksessa.

Osaanko tuottaa sisällön ohjelmaan?

 • Ohjelmistossa on valmiita sisältöjä joita voit käyttää ja muokata halutessasi itselle sopivaksi. Voit tehdä kaikki määritykset helposti joko puhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

Saanko kokeilla palvelua riskittömästi?

 • Myönnämme ohjelmalle täyden käytettävyys- ja tyytyväisyystakuun! Voit kokeilla ohjelmaa 30 päivää ja jos et ole tyytyväinen, voit lopettaa ohjelman käytön täysin veloituksetta!

Onko minulla varaa tähän?

 • Palvelun käyttö maksaa vain puolen kahvikupillisen verran päivässä, joten kysymyksen voisi kääntää toisinpäin; onko sinulla varaa olla ottamatta Pelto NFC:tä käyttöösi? Mieti, miten paljon nyt kulutat aikaa esim. paperiraporttien läpikäymiseen ja tietojen selvittämiseen, ynnäämiseen ja syöttämiseen viranomaisjärjestelmiin?

Katso Pelto NFC:n kehittämiseen osallistuneen Vesa Haaralan terveiset viljelijöille:

Kiinnostuitko?

 

Tilaa Pelto NFC nyt!

 

Saat sen käyttöösi vain 49,50 € /kk !

– ei viljelylohko-, käyttäjä- tai hehtaarirajoituksia!

 – hintaan lisätään voimassaoleva arvonlisävero (tällä hetkellä 24%)

 

Pelto NFC –ohjelma tarvitsee yhden NFC-tunnisteen jokaiseen viljelylohkoon tai varastoon. Meidän kauttamme voit hankkia NFC –tunnisteet edullisesti hintaan 1 €/kpl (sis. alv).

Tee järkipäätös ja tilaa heti käyttöösi arkea helpottava Pelto NFC!

Täytä alla oleva yhteystietolomake, niin otamme sinuun yhteyttä!

  Tietoa meistä ja muista tuotteistamme löydät tästä.